Strona używa plików cookies. Stosujemy je aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie. Pamiętaj, że możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności. zamknij

Kuchnia japońska

Tradycje kulinarne Japonii

Książka ta poświęcona jest historii oraz tradycjom kulinarnym Kraju Kwitnącej Wiśni. Poza opisami produktów spożywczych i technik kulinarnych stosowanych w różnych okresach historycznych odnaleźć w niej można ciekawe informacje dotyczące roli jedzenia w życiu Japończyków na przestrzeni dziejów.

 


Kuchnia japońska

Czas wyruszyć w niezwykłą podróż w poszukiwaniu niepowtarzalnych japońskich smaków i aromatów. Od miski ciepłej zupy miso, przez sushi, makarony aż do klasycznych dań, jak tempura, teppanyaki czy kurczak teriyaki - tak książka będzie w naszej wędrówce najlepszym przewodnikiem. "Kuchnia japońska" zawiera receptury na różne okazje i o różnym stopniu trudności. Obejmuje japońskie potrawy i techniki kulinarne, ale również nowe rozwiązania i współczesne podejście do tradycyjnych przepisów. W książce znajdziemy opisy technik kulinarnych, fotografie poszczególnych etapów przyrządzania posiłków, a także urocze fotografie gotowych dań ukazujących piękno japońskiej kuchni.


Sushi

Emi Kazuko mieszka w Londynie i jest czołową japońską pisarką oraz dziennikarką zajmującą się tematyką kulinarną. Ukazało się osiem książek jej autorstwa, w tym: The Little Japanese Cookbook, Street Café Japan, światowy bestseller Easy Sushi oraz Japanese Food and Cooking, za którą w 2001 r. otrzymała prestiżową nagrodę World Asian Cookbook Award przyznawaną w konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Jest także autorką Masterclass in Japanese Cooking. Brała udział w programach emitowanych przez BBC Radio. Pracuje jako konsultantka dla jednego z największych brytyjskich supermarketów. Jest członkinią Guild of Food Writers oraz Society of Authors w Wielkiej Brytanii. Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.


Łatwa kuchnia japońska

Tradycyjna kuchnia japońska opiera się na wodzie - wszystkie dania mogą zostać przygotowane bez kropli oleju. Książka doskonale wprowadza w świat japońskiej kuchni i pozwala nauczyć się charakterystycznych dla niej technik przygotowywania potraw, dzięki czemu japońskie dania przygotowywane w domu mają szansę zachować charakter orientalnych dzieł sztuki. Oryginalne japońskie potrawy w przystępnej wersji. Ponad 70 atrakcyjnie zilustrowanych przepisów na zdrowe dania o delikatnym smaku i pięknym wyglądzie. Zestawy menu, ukazujące możliwości łączenia ze sobą dań - od prostego lunchu dla dwojga do uroczystego obiadu dla 8 osób. Klarowne opisy japońskich produktów, wyposażenia kuchni i technik gotowania.
 

 

strona główna | o nas | polityka prywatności | kontakt
designed by: Zbigniew Goik - tworzenie stron Rybnik
programowanie: Sebastian Homan - tworzenie stron Czerwionka-Leszczyny